Wonen Groene Grens

Hazen, reeën in de ochtenddauw en zeldzame kalkmoerassen die bijna in je achtertuin groeien; De Groene Grens is een bijzonder mooi stukje Veenendaal. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid naar een volwaardig natuurgebied.

Aanleg van een natuurgebied kost geld. Om die aanleg te bekostigen verkoopt de gemeente Veenendaal bouwkavels in het natuurgebied. Elke euro opbrengst komt ten goede aan de aanleg van De Groene Grens. De gemeente maakt geen winst op de verkoop van deze kavels. Uw investering in uw woondroom is dus ook een investering in de toekomst van uw woonomgeving. Zo doen we dat bij Bijzonder Wonen.

De kavels van Bijzonder Wonen zijn bedoeld als “intermediair” tussen wonen en landschap: Een woongebied met een lage woondichtheid als overgang van Veenendaal-Oost naar het natuurgebied De Groene Grens. In het ontwikkelgebied van Bijzonder Wonen zijn circa 60 royale kavels gesitueerd. U kunt hier wonen in een landelijke omgeving maar de binnenstad met al haar voorzieningen is binnen 10 fietsminuten te bereiken. Dit rustieke landschap met haar bijzondere flora en fauna kan uw achtertuin worden. Met recht Bijzonder Wonen!

Groengarantie

De Groengarantie die bij Bijzonder Wonen wordt uitgegeven kost u niets. Deze garantie betreft alleen de scheggen en het gebied rondom de eerste fase. Dit zorgt ervoor dat natuurgebied De Groene Grens, gelegen aan de rand van de kavels, ook écht natuurgebied blijft in de toekomst. De vrije kavels liggen prachtig gesitueerd, aan de rand van De Groene Grens. De mogelijkheid tot recreatie zo dicht bij uw huis, is uniek. Middels een erfdienstbaarheid garandeert de Groengarantie dat u ook in de toekomst kunt blijven genieten van dit uitzicht én dat u er over 40 jaar ook nog steeds kunt wandelen en van de natuur kunt genieten.